Verantwoording Boekopdracht

Ik heb voor deze opdracht een boek moeten lezen. D-Trein uit Warschau is het boek dat ik gelezen heb. Het boek is geschreven door Martin Koomen en het is een boek uit de Portland-reeks. Ik lees vrijwel altijd een boek dat zich afspeelt in de tweede wereldoorlog. Het is dus ook nieuw voor mij om een boek te lezen die voor de tweede wereldoorlog afspeelt.

Er was aan het begin een kleine proloog die uitlegde hoe het verhaal begon en wat de hoofdpersonen onderzochten. Het boek had naar mijn mening veel variatie in omgevingen, hiermee bedoel ik dat de hoofdpersonen zich nooit op één plek bevonden. Het boek had veel thrillers. De achtervolgingsscene is één van de vele momenten wanneer ik niet wilde stoppen met lezen. Het gevecht met de mysterieuze man vond ik ook vrij spannend, ik wilde heel graag weten wie het was. ik ga niet zeggen wie het is, want ik wil het natuurlijk niet verklappen. Ik zelf vond ik ook dat de schrijver het verhaal goed uitlegde en goed in details schreef. Het verhaal bleef goed hangen.

Verder vond ik het een goed boek. Ik verwachtte een moeilijk verhaal, maar dat bleek absoluut niet het geval te zijn. Het boek heeft naar mijn mening veel tops en ik raad thrillerliefhebbers en nieuwsgierige lezers aan om dit boek een kans te geven.